Funan Mall unveils Tree of Life with retail display pods

249
Photo from: Capital Land FB page

(By: Yen Hai Nguyen, Inside Retail Asia)

New mall features six-story structure to showcase brands, and an indoor cycling path.

Singapore’s new Funan Mall features a six-story structure to showcase brands, and an indoor cycling path.

Dubbed the Tree of Life, the 25-metre tall structure extends from basement 2 level to the mall’s fourth floor. It houses 20 retail pods for brands and retailers to display their products, and for entrepreneurs and design ateliers to conduct classes and workshops.

Created with 250 tonnes of composite steel, the Tree of Life’s structure provides a clear space underneath the beam without any supporting columns or bracing. This allows visitors to see through the structure, creating a sense of spaciousness.

To keep consumers engaged throughout the day, the mall also features an indoor cycle path, theatre, cineplex, fitness centre, indoor rock climbing, futsal facility, and cooking studio.

“Consumers of today don’t just buy products or services, they invest their time and effort in understanding brands and supporting relevant causes,” said Chris Chong, MD, retail at CapitaLand Singapore.

“Against this backdrop, Funan is CapitaLand’s interpretation of the mall as a platform for meaningful and enriching exchanges beyond the transactional. Its passion-led retail model, as embodied in the Tree of Life, aims to build interactive communities clustered around passion themes covering chic, craft, fit, play, taste and tech.”

Funan Mall says it is the first mall to feature an indoor cycling path – a 200m track fitted with LED lighting strips which are activated by ceiling motion detector cameras, to light up whenever there is movement on the path.

“By incorporating spaces for performance, connection, collaboration and experimentation, Funan creates an exciting environment for shoppers to explore and provides retailers with a dynamic environment to innovate within. Funan also features plenty of green spaces, rest areas and interactive corners to encourage visitors to discover and experience,” Chong added.

The article is first published HERE on May 22, 2019.